Головна Новини Головні новини Рівність – це фундамент справедливого суспільства

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Рівність – це фундамент справедливого суспільства Друк
П'ятниця, 01 березень 2024 15:27

Сьогодні Україна разом з іншим світом відзначає День нульової дискримінації. У цей день наголошується на важливості цінностей рівності, справедливості та недискримінації в усіх сферах суспільного життя.

Рівність – це фундамент справедливого суспільства. Кожна людина, незалежно від її раси, національності, віросповідання, статі, віку, стану здоров’я, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи інших характеристик, має право на повагу, рівні можливості та неупереджене ставлення.

Недискримінація – це гарантія того, що ніхто не буде об’єктом цькувань чи іншого негативного ставлення через будь-які персональні ознаки.

Тема Дня нульової дискримінації у 2024 році «Захищати здоров’я всіх – захищати права всіх».

День «Нуль дискримінації» – це нагадування про загальнолюдські цінності та про наші зобов’язання створювати умови для реалізації прав кожного та долати бар’єри, які цьому перешкоджають.

Лише разом, у спільній боротьбі держави, громадянського суспільства, міжнародних організацій та кожного з нас за права людини та гідне ставлення ми зможемо побудувати найкраще майбутнє для нашої країни. 

Будуймо єдність у різноманітті!

 


#zerodiscrimination 

За матеріалами – Офіс Омбудсмана України