Головна Новини Головні новини Онлайн семінар завідувачів фінансовими відділами та головних бухгалтерів Профспілки

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Онлайн семінар завідувачів фінансовими відділами та головних бухгалтерів Профспілки Друк
Понеділок, 29 січень 2024 10:05
25 січня 2024 року відбувся онлайн-семінар керівників фінансових відділів та головних бухгалтерів обласних і міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України. Головною темою обговорення стали зміни законодавства у період дії воєнного стану.

Відкрив захід Голова Профспілки Георгій Труханов, який у виступі підкреслив необхідність злагодженої та оптимальної роботи в цих складних умовах. Він також зазначив, що основний акцент роботи Профспілки буде в першу чергу зосереджений на правовій, фінансовій та психологічній підтримці своїх членів. Щодо роботи фінансових відділів, Голова Профспілки наголосив на важливості дотриманні законодавства умов воєнного стану для освітян та збереженні соціально-економічних гарантій працівникам освіти. 

Галина Щавінська, начальник фінансового управління ЦК Профспілки, надала загальний опис ситуації в сфері трудових відносин на поточний момент. 

Продовжила захід доповідачка Оксана Тарканій, доктор філософії в галузі економіки та сертифікований аудитор, зупинившись на змінах у питанні відпусток, лікарняних, оподаткуванні у 2024 році, податкових перевірках та контролі, нових формах звітності, податкових пільг, та інших бухгалтерських питаннях, пов’язаних із воєнним станом. 

Після завершення онлайн-навчання учасники отримали пакет методичних матеріалів щодо організації фінансової роботи в організаціях під час війни. 

 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України