Головна Новини Головні новини Майже 400 тисяч українських учнів перебувають за кордоном – МОН

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Майже 400 тисяч українських учнів перебувають за кордоном – МОН Друк
П'ятниця, 27 жовтень 2023 09:01

Окрім цього, за кордоном також перебуває приблизно 7 000 українських вчителів. А в школах України навчається понад 200 тисяч учнів із числа ВПО. Про це «НУШ» у відповіді на запит повідомили в МОН.

Повномасштабна війна та її наслідки кардинально змінили життя багатьох українців. Частина громадян вимушена була переїхати в інші регіони держави, аби убезпечити себе та свою родину від російської агресії, ще частина українців виїхала за кордон.

Як зазначила Ірина Верещук, очільниця Міністерства реінтеграції, в Україні зареєстровані 4 мільйони 965 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Із них, за даними МОН, 221 668 осіб – це внутрішньо переміщені школярі й школярки, які навчаються в закладах освіти, що функціонують.

Крім того, за інформацією Міністерства освіти і науки, ще 378 617 учнів і учениць наразі перебувають за кордоном, однак продовжують здобувати освіту за дистанційною, сімейною або екстернатною формами навчання в українських школах.

У МОН також повідомили, що серед громадян, які виїхали за межі України та продовжують перебувати за кордоном, наразі 7 453 педагога закладів загальної середньої освіти. Загалом, за даними Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, в інших країнах досі знаходяться майже 6 мільйонів українців.

 

За матеріалами – НУШ