Головна Новини Головні новини У 10 регіонах розпочнуть роботу мобільні класи безпеки

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

У 10 регіонах розпочнуть роботу мобільні класи безпеки Друк
Понеділок, 16 жовтень 2023 13:07

Україні передали 15 мобільних класів безпеки від ЮНІСЕФ. Це спеціально обладнані транспортні засоби, у яких будуть інформувати та навчати населення, особливо дітей, на деокупованих і прифронтових територіях. 

Ініціатива ЮНІСЕФ, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліцією України спрямована на підвищення обізнаності населення щодо мінних та інших загроз сьогодення.

Під час занять працівники ДСНС та Нацполіції використовуватимуть інтерактивні інструменти та формати, щоб ознайомити дітей і дорослих з правилами мінної, пожежної та побутової безпеки, правилами дорожнього руху, безпеки на льоду, на воді, кібербезпеки тощо.

Щоб зробити уроки цікавішими для дітей та молоді було розроблено сценарії уроків та інтерактивні матеріали, використовуючи підхід навчання через гру. Матеріали для навчання безпекових тем доступні також на spilnoteka.org.

Очікується, що мобільні класи працюватимуть у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Києві.

 

За матеріалами – ЮНІСЕФВРУ