Головна Новини Головні новини Всесвітній день вчителя 2023: вчителі потрібні для якісної освіти

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Всесвітній день вчителя 2023: вчителі потрібні для якісної освіти Друк
Четвер, 05 жовтень 2023 14:28

У Всесвітній день вчителя Інтернаціонал освіти закликає приєднатися до глобального заклику до урядів всіх країн світу щодо важливості інвестицій у вчителів та якісну державну освіту.

Глобальний імператив подолання дефіциту вчителів

Доступ до якісної освіти є фундаментальним правом людини. Вона також має вирішальне значення для вирішення найбільших викликів сучасності – від викорінення бідності та досягнення соціальної справедливості до боротьби зі зміною клімату. Вчителі займають особливе місце в цьому баченні майбутнього.

Вчителі – це серце освіти. Проте в багатьох країнах вчителі залишають улюблену професію, і все менше молодих людей прагнуть стати вчителями. 

За оцінками ЮНЕСКО, до 2030 року світ потребуватиме понад 69 мільйонів нових вчителів, і цей дефіцит продовжує зростати. Необхідно вжити термінових заходів.

Забезпечення вчителів у всьому світі хорошою підготовкою, підтримкою та гідною оплатою праці – це єдиний спосіб подолати дефіцит вчителів і почати формувати педагогічні кадри, необхідні для майбутнього, якого ми прагнемо.

Як приєднатися до всесвітньої ініціативи відзначення Дня учителя 

У Всесвітній день вчителя приєднуйтесь до заклику Інтернаціоналу освіти і підтримайте вимогу до урядів всіх країн світу інвестувати у вчителів та якісну державну освіту. 

Можна роздрукувати та розмістити плакат у вашій школі, профспілковій організації чи громаді. 

Висловлюйтеся на підтримку кампанії та привітайте освітян у соціальних мережах. 

Підтримайте вчителів через поширення цієї інформації у соціальних мережах. Обов'язково використовуйте #WorldTeachersDay у кожному дописі.

Учні не можуть навчатися без вчителів, а вчителі не можуть працювати без конкурентної оплати, поваги та довіри.

Цінуйте, поважайте та гідно оплачуйте працю вчителів!