Головна Новини Головні новини Дія.Освіта: як розширити кар’єрні можливості, здобуваючи нові знання

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Дія.Освіта: як розширити кар’єрні можливості, здобуваючи нові знання Друк
Середа, 06 вересень 2023 15:11

Початок нового навчального року – це чудовий момент, коли кожен із нас осмислює, що ніколи не пізно навчатися чомусь новому та розвивати свої навички.

Пропонуємо згадати, що незалежно від віку, професії та місця проживання ви маєте змогу зануритися у світ знань та відкрити для себе безмежні горизонти можливостей. Команда Дія.Освіта підготували додаткове джерело натхнення й бажання постійно розвиватися і вчитися.

Аналізуйте потреби ринку праці

Найперше дослідіть, які навички та знання є найвагомішими в галузі, у якій ви працюєте або хотіли б працювати. Ознайомлення з поточними трендами допоможе зрозуміти, на чому варто зосередити увагу. Це можна легко зробити на порталі Державної служби зайнятості

Оберіть свою професію та відповідні курси й навчальні ресурси

Профорієнтаційний тест можна пройти на порталі Дія.Освіта.

Однією з переваг сучасності є доступність онлайн-курсів та навчальних ресурсів. Виберіть ті, які найбільше відповідають вашим цілям та інтересам. Зокрема, на платформі Дія.Освіта розміщено освітні серіали для 50 найзатребуваніших професій. А також постійно з’являються нові курси для покращення актуальних навичок. Не бійтеся відкриватися новому! 

Плануйте свій час та оцінюйте прогрес 

Вивчення нового вимагає часу та зусиль. Створіть розклад, у якому знайдете час для навчання поряд з роботою та іншими зобов’язаннями. Регулярно оцінюйте, як ви вдосконалилися завдяки новим знанням. 

Встановлюйте цілі та слідкуйте за тим, як ви досягаєте їх. Важливо розбивати глобальну мету на маленькі кроки – так досягнення «великого» стане більш зрозумілим для вас та не здаватиметься чимось страшним і далеким. На кожному етапі хваліть себе за наполегливість і терпіння, проте водночас аналізуйте, що можна було б покращити та виправити надалі.

Застосовуйте на практиці

Нові знання варто використовувати на практиці. Це може бути реалізація проєкту, застосування нових підходів у роботі або навіть власний професійний блог, де ви ділитиметеся знаннями.

Долучайтеся до спільнот та навчайтеся в практиків

Приєднуйтеся до професійних спільнот, форумів, вебінарів, де можна обговорювати нові тенденції та ділитися досвідом з однодумцями. Спостерігайте за успішними фахівцями у вашій галузі. Вивчайте, як вони застосовують свої знання для досягнення високих результатів. Як це зробити? 

Сьогодні соціальні мережі створюють широкі можливості для цього. Представники кожної сфери (від маркетологів до шеф-кухарів) активно ведуть свої блоги.

Розвивайте комунікаційні навички 

Так-так, знову про важливість спілкування: власне знання є цінними, але вміння їх адекватно передавати та спілкуватися з колегами не менш важливі. Розвивайте навички публічних виступів, письмової комунікації та співпраці в команді.