Головна Новини Головні новини Відбулося планове засідання президії Профспілки

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Відбулося планове засідання президії Профспілки Друк
Четвер, 22 червень 2023 09:30

Забезпечення законодавства про освіту щодо фінансування та оплати праці працівників галузі – основна тема виїзної президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 21 червня 2023 року.

Ректор ЧНУ імені Юрія Федьковича, професор, доктор фізико-математичних наук Роман Петришин привітав учасників засідання й побажав плідної роботи у справі захисту прав та гарантій освітян. А також коротко розповів про діяльність університету у непростих умовах війни, акцентуючи увагу на тому, що студентство і фахівці університету завжди беруть активну участь в житті держави і впливають на суспільно-політичні процеси сьогодення. А університет завжди відчинений для всіх охочих навчатися і здобувати нові знання, досягати успіхів та реалізовувати нові цілі.

Співпраця профкому, який очолює Микола Боднарук, і ректорату ЧНУ імені Юрія Федьковича – це зразок соціального партнерства, де спільна й конструктивна праця здійснюється задля спілчан, які працюють і навчаються у виші – зазначив Голова Профспілки Георгій Труханов, який і розпочав робоче засідання.


Акцентуючи на основних аспектах діяльності Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що демократична й процвітаюча країна не може бути без якісної освіти і нових технологій, тому вона потребує належного фінансування й оплати праці. І усім організаційним ланкам разом із органами влади працювати саме у цьому напрямі. 

Заступник Голови Сергій Романюк ознайомив із пропозиціями профспілок до проекту Держбюджету на наступний рік та розрахунками Мінекономіки щодо розміру мінімальної заробітної плати. До обговорення питання долучилися голови обкомів – Марія Яцейко, Зоряна Король, Тетяна Матвеєва, Сергій Козорог й інші колеги та висловили свої пропозиції до питання.

Насамкінець роботи було розглянуто внутрішньоспілкові питання та прийнято відповідні рішення по кожному із них. 


Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України