Головна Новини Первинні Поїздка до міста Лева

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Поїздка до міста Лева Друк
Четвер, 31 жовтень 2013 10:09
29 жовтня делегація освітян Новоселиччини, на чолі із заступником начальника управління освіти, молоді та спорту О.Обершт, головою райкому профспілки працівників освіти і науки Л.Єремейко, головним спеціалістом управління В.Єфтемій гостювала у Львівській українській гуманітарній гімназії ім. О.Степанів.

Львівська українська гуманітарна гімназія – середній загальноосвітній заклад для обдарованих та здібних дітей, метою діяльності якого є становлення і розвиток соціально активної, національно свідомої, всебічно розвинутої, глибоко моральної особистості з творчим мисленням, вихованої на християнських цінностях.

Директор закладу та його заступники спрямовують  свою управлінську діяльність на творчий процес розвитку особистості кожного вчителя та педагогічної системи школи в цілому. Професіоналізм адміністрації, вчителів гімназії набуває нової якості у зв’язку з новими тенденціями соціально-економічного розвитку суспільства. Директор розуміє, що процес модернізації освіти, оновлення управління має випереджати процеси розвитку сучасної школи. В гімназії створено модель управління, до якої залучаються педагоги, батьки, громадські організації. Керівники школи – дійсно соціальні лідери, вони володіють технологіями менеджменту та маркетингу в освіті, розвивають створену продуктивну педагогічну систему школи та уміло управляють її розвитком, організовують і стимулюють професійну діяльність підлеглих, сприяють формуванню культури організації.

Спілкуючись за «круглим столом», освітяни Буковини та Галичини мали змогу обмінятися досвідом діяльності щодо створення дієвої системи роботи з розвитку обдарованості дітей, презентували один одному шляхи втілення у навчально –  виховний процес різноманітних форм педагогічної діяльності, завдяки яким створюється  освітній простір, в якому педагог має можливість виявляти обдарування кожної дитини і максимально сприяти розвитку здорової, гармонійно розвиненої особистості.

Мультимедійні презентації заступника керівника освітньої галузі району О.Обершт, заступника директора з навчально – виховної роботи Рингацького НВК О.Черновської, заступника директора з  навчально – виховної роботи гімназії Г.Строгуш продемонстрували пріоритети навчально – виховної діяльності адміністрації закладів у сфері роботи з обдарованими дітьми на засадах державної освітньої політики та сучасних науково – методичних положень, ґрунтовно ознайомили із системою роботи закладів з надання якісних освітніх послуг, запровадження гнучких моделей організації навчальне – виховного процесу відповідно до здібностей та нахилів учнів, розкрили алгоритм впровадження у практику нових форм роботи з даною категорією дітей.

Обмін досвідом між педагогами Львова і Новоселиччини проходив у приємному невимушеному, діловому середовищі, і навіть – за горнятком запашної львівської кави.

По завершенні роботи у стінах навчального закладу, колеги з  гімназії зорганізували  екскурсію по місту.

Незабутній шпалер (прогулянка) вузенькими вуличками «Маленького Парижу», вишуканість, аристократизм, елегантність та бездоганність архітектури міста, запах львівської кави та гарячого шоколаду, вишукані вілли та чиншові кам’яниці залишили у серці незабутні враження.

«Ми їдемо до Новоселиці, але кожен з нас частинку свого серця залишає у Львові. А значить – ми ще сюди повернемось. Ласкаво запрошуємо до Буковини!», – такими словами попрощалися освітяни Новоселиччини з львів’янами і з багажем нових знань, вражень і емоцій повернулися до дому.

Л. І. Єремейко - голова Новоселицької районної організації профспілки працівників освіти