Головна Новини ЦК Профспілки вимагають мораторію на підвищення ціни на газ і тарифів на ЖКП

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілки вимагають мораторію на підвищення ціни на газ і тарифів на ЖКП Друк
Понеділок, 03 квітень 2017 10:31
Федерація профспілок України висловлює категоричний протест проти ухваленого 28 березня 2017 року рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу».

Грубо нехтуючи положеннями Генеральної угоди, рішеннями Національної тристоронньої соціально-економічної ради, дорученнями Уряду, принципами соціального діалогу, регулятором без обговорення з соціальними партнерами за декілька днів до вступу в силу вчергове ухвалено рішення, що несе загрозу для добробуту громадян, економічної і соціальної стабільності держави.

Встановлення фіксованої «абонплати» для населення та промисловості за користування газотранспортними та газорозподільними мережами, що є стратегічним інфраструктурним ресурсом держави, ще здорожчить вартість енергоносіїв, зведуть нанівець усі зусилля з енергозбереження та диверсифікації енергоносіїв, стануть черговим бар’єром соціально-економічного оздоровлення України.

Профспілки вимагають:

– негайного скасування прийнятого НКРЕКП рішення та накладення мораторію на підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги без проведення належного громадського обговорення та погодження із соціальними партнерами;

– притягнення до відповідальності винних посадових осіб НКРЕКП аж до їх звільнення із займаних посад;

– широкого обговорення національної тарифної політики в Парламенті та Уряді із залученням громадськості, експертів, сторін соціального діалогу.

У разі нехтування цими вимогами, ФПУ разом з іншими профоб’єднаннями і громадськими організаціями рішуче виступить на захист інтересів спілчан, включаючи ініціювання масових акцій протесту.

Переглянути документ

Федерація профспілок України