Головна Новини ЦК Питання оплати праці українців обговорюються на рівні МОП

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Питання оплати праці українців обговорюються на рівні МОП Друк
Вівторок, 07 лютий 2017 12:49
Днями у Федерації профспілок України відбулася робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового зі старшим спеціалістом Міжнародної організації праці з умов праці та гендерної рівності Маріко Учі.

У розмові взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники та представники всеукраїнських профспілок бюджетного та виробничого секторів економіки, фахівці профільних департаментів апарату ФПУ. Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у дискусії взяв заступник Голови Профспілки Сергій Романюк.

Під час зустрічі відбувся обмін думками з найбільш актуальних для України соціально-економічних питань та пошуку шляхів їх вирішення за участю профспілок у співпраці з МОП.

Григорій Осовий, інформуючи про пріоритети діяльності ФПУ, назвав такі основні напрями роботи: підняття рівня зайнятості населення, реформування заробітної плати, безпека на робочому місці, охорона здоров’я і розвиток соціального діалогу як інструменту реалізації зазначених завдань.

Григорій Осовий акцентував увагу присутніх на тому, що у підвищенні мінімальної зарплати профспілки вбачають позитивні зміни, спрямовані не лише на боротьбу із бідністю серед працюючих, а й на виведення економіки з тіні, збільшення відрахувань до бюджетів усіх рівнів, що надасть поштовх для підвищення інших соціальних виплат, зокрема пенсій.

Під час розмови представники всеукраїнських профспілок розповіли представникові МОП про хід запровадження новацій щодо підвищення зарплат у бюджетних установах та підприємствах виробничого сектору економіки.

Маріко Учі розповіла про мету свого візиту до нашої країни як фахівця МОП, у компетенції якої знаходяться питання рівня зарплат, реформування системи оплати праці у державному секторі, неформальна і нестандартна зайнятість, розвиток сектору домашніх послуг, а також дотримання гендерної рівності у трудових відносинах.

Представниця Міжнародної організації праці з умов праці та гендерної рівності подякувала за змістовну розмову та запевнила, що напрацьовані спільно з профспілками пропозиції увійдуть до документів МОП.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України