Головна Новини ЦК Пропозиції ЦК Профспілки до Бюджетного кодексу України щодо професійно-технічної освіти

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Пропозиції ЦК Профспілки до Бюджетного кодексу України щодо професійно-технічної освіти Друк
Вівторок, 27 вересень 2016 14:40

Пропозиції та зауваження насамперед стосуються видатків на професійно-технічну освіту. Відповідні листи було направлено до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Як показує цьогорічна практика, недостатність у місцевих бюджетах необхідних ресурсів для належного фінансового забезпечення професійно-технічної освіти вже призвела до позбавлення значної частини дітей, особливо з сімей з низькими доходами, можливості отримати робітничу професію, що спричинить зростання безробіття серед молоді. Під загрозою опинилася своєчасна виплата заробітної плати працівникам, зменшення її розміру, а також звільнення працюючих.

Профспілка наголошує, що запропоновані зміни щодо підготовки робітничих кадрів лише на умовах регіонального замовлення суперечать нормам Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів», згідно з яким задоволення потреб економіки та суспільства у кваліфікованих кадрах, підвищення освітнього та наукового потенціалу нації, забезпечення конституційного права громадян на здобуття освіти відповідно до їх покликань, інтересів та здібностей здійснюється через державне замовлення.

Переглянути документ

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки