Головна Новини ЦК Перший урок у школах буде присвячено 25-й річниці незалежності України

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Перший урок у школах буде присвячено 25-й річниці незалежності України Друк
П'ятниця, 29 липень 2016 15:02
Перший урок у новому навчальному році Міністерство освіти і науки України пропонує освітянам присвятити відзначенню 25-ї річниці незалежності України. Про це йдеться в листі МОН України від 20.07.2016 № 1/9-385.

Урок для учнів 1-4 класів пропонується провести на тему «Це наше і це твоє» з використанням мультфільмів.  Цією пропозицією продовжується спільний проект Міністерства освіти і науки та телеканалу ПЛЮСПЛЮС «Це - наше і це – твоє», започаткований у вересні минулого року.

Учні 2-4 класів протягом вересня-листопада 2015 року в своїх малюнках розповідали, чим вони можуть пишатися у своїм ріднім краї, своїй країні. За підсумками цього конкурсу із шести сотень дитячих робіт було обрано 171. Розповіді учнів об’єднали в 25 більш загальних тем, що лягли в основу нового сезону мультфільму «Це - наше і це - твоє!». Мультиплікаційні фільми пропонується переглянути молодшим школярам на початку нового навчального року.

Для учнів 5-11-х класів урок 1-го вересня пропонується присвятити темі «Від проголошення Незалежності до нової України».

Разом з тим Міністерство наголошує, що вчитель може провести перший урок за власним сценарієм.

1 вересня загальноосвітні навчальні заклади також можуть взяти участь у Всеукраїнському учнівському конкурсі «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!». Інтелектуальні змагання проводяться серед учнів 5-11 класів загальноосвiтнiх навчальних закладів, зокрема, команд (класів) у три тури: І тур – шкільний; ІІ тур — районний (міський); ІІІ тур — онлайн-голосування, де визначиться переможець на всеукраїнському рівні. Цей конкурс пройде під патронатом Президента України за участю Національної Ради реформ, Міністерства освіти i науки України та за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Ради Європи, швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO).

 

За матеріалами Урядового порталу