Головна Новини ЦК Резолюція Всеукраїнського маршу протесту профспілок

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Резолюція Всеукраїнського маршу протесту профспілок Друк
Четвер, 07 липень 2016 13:25
Учасники Всеукраїнського маршу протесту – представники профспілкових організацій і трудових колективів України, від імені 8 мільйонів працюючих, ветеранів праці, студентства, у резолюції, висловили категоричний протест у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на природний газ, електроенергію, яке спричинило двократне зростання тарифів на житлово-комунальні послуги для населення та поставило більшість сімей на межу виживання. 

Резолюцію було вручено представникам Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Так, у документі вказано, що за останні два роки ціни зросли у рази, інфляція вже перевищила 180%, в той час як гарантована державою мінімальна зарплата збільшилась лише на 19%, а купівельна спроможність заробітних плат робітників, селян, вчителів, медиків, ветеранських пенсій  навпаки, скоротилась більш ніж на третину.

Політика розширення субсидування не знаходить підтримки серед працюючих, породжує утриманські настрої у суспільстві,  приховування доходів, провокує тінізацію трудових відносин. Таке рішення вимагатиме подальшого збільшення державних видатків на субсидії, а відтак –  посилення податкового пресу на легальну економіку і працівників.

Учасники акції протесту заявили, що у разі нереагування на вимоги профспілки вдадуться до більш жорстоких дій, аж до страйку, згідно з гарантіями, закріпленими статтею 44 Конституції України.

Завантажити документ

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України