Отримувати новини - введіть свій e-mail:

ЦК
Фатичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2017 року Друк
Середа, 12 липень 2017 08:55
Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2 930 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 359 грн).

Цей показник для дітей віком до 6 років становить 2 809 грн, для дітей віком від 6 до 18 років  – 3 410  грн, для працездатних осіб – 3027 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 761 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2 493 гривні.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на травень 2017 року статтею 7 Закону України«Про Державний бюджет України на 2017 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на одну особу на 1306 грн або на 80,42%, а для працездатної особи на 2077 грн або 123,34%.

За матеріалами сайту Мінсоцполітики
 
Відповідальність роботодавця за ненадання щорічної відпустки Друк
Вівторок, 11 липень 2017 09:48
Порядок і умови надання щорічних відпусток регулюються статтю 79 Кодексу законів про працю України і статтею 10 Закону України «Про відпустки».

Згідно з нормами цих законодавчих актів надання відпустки є обов’язком роботодавця, а також забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом 2-х років поспіль.

Законодавством не передбачено строку давності, після якого втрачається працівником право на щорічні відпустки, та немає заборони надавати щорічні відпустки в разі їх невикористання.

Якщо працівник через певні причини не скористався своїм правом на таку відпустку за попередні роки, то він має право їх використати.

Ненадання працівнику щорічних відпусток є порушенням законодавства про працю, за що передбачена фінансова відповідальність згідно з абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП України – у розмірі мінімальної заробітної плати (3200 грн). 

Штрафи накладаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю (Держпраці), та виконуються органами державної виконавчої служби.

Юридичний відділ ЦК Профспілки
 
Президент підписав закон про дитяче оздоровлення Друк
Понеділок, 10 липень 2017 10:02
Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів». Закон був прийнятий Верховною Радою 6 червня 2017 року.
Документ удосконалює правове регулювання забезпечення реалізації прав дітей, передусім соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

Законом розширюються перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел. Також документом уточнюються повноваження державних органів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, порядок утворення, реорганізації та ліквідації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, встановлюється відповідальність за неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Реалізація положень Закону посилить контроль за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
 
Прийом молодшого спеціаліста здійснюється на основі свідоцтва про народження Друк
Вівторок, 27 червень 2017 13:06
Міністерство освіти і науки України дозволило у 2017 році приймати випускників 9-х класів на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі свідоцтва про народження – якщо вони ще не отримали паспорт.

Відповідний лист  було підготовлено та розіслало керівникам місцевих департаментів і управлінь освіти та навчальних закладів.

Це рішення пов’язане з тим, що підрозділи Державної міграційної служби зараз значно завантажені. Тому чимало 9-класників, які бажають вступити до навчальних закладів, не встигають отримати паспорт до початку вступної кампанії.

Водночас, відповідно до умов прийому, кожен вступник має додати до паперової заяви копію документа, що посвідчує особу. За законом, свідоцтво про народження не належить до таких документів, тож у навчальних закладах, які готують молодших спеціалістів, виникла певна колізія. Рішення МОН дозволить розв’язати цю проблему.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2016 року кожен громадянин України має отримати паспорт після досягнення 14-річного віку. Він виготовляється у формі ID-картки.


Завантажити лист 342.pdf 
Переглянути документ онлайн

За матеріалами Урядового порталу 

 
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 141