Головна Новини Головні новини Профспілки висунули свої вимоги до формування Державного бюджету – 2018

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілки висунули свої вимоги до формування Державного бюджету – 2018 Друк
Середа, 06 грудень 2017 10:55
alt
Профспілки України висунули основі вимоги до Уряду і Парламенту щодо Держбюджету на 2018 рік, серед яких – підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень, фінансування ВНЗ І–ІІ рівня акредитації за рахунок коштів держбюджету; розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати; забезпечення прав громадян на доступну і якісну медичну допомогу; збільшення робочих місць у країні тощо.

На цьому під час прес-конференції в інформаційній агенції «Укрінформ» наголосили її учасники – Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Анатолій Широков –голова Профспілки працівників НАН України, Сергій Романюк – заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України, Віктор Турманов – голова Профспілки працівників вугільної промисловості України, Вікторія Коваль – голова Профспілки працівників охорони здоров’я України, Валентин Мельник – голова Київської міської ради профспілок.

«Президія ФПУ визначила свої орієнтири і вимоги до влади країни щодо формування основних показників бюджету України на 2018 рік. Насамперед, бюджет має створювати економічні передумови для повної ефективної зайнятості працівників, гарантувати необхідну кількість робочих місць, створювати передумови для справедливого розподілу результатів праці і забезпечувати справедливу оплату праці та інші питання», – сказав Григорій Осовий.

Про основні проблеми освітянської галузі та неврахування її потреб у основному кошторисі країни наголосив Сергій Романюк.

Зокрема, увага була зосереджена на недостатніх коштах освітньої субвенції для оплати праці вчителям, недофінансуванні стипендій для студентів, на зрівнялівці в оплаті праці фахівців високоінтелектуальної праці, на розриві між 1 тарифним розрядом і мінімальною заробітною платою і його зростанням, і загалом реформуванні оплати праці освітян.

«Молодь України виїжджає туди де краще – за кордон. Наші ВНЗ недотримують своїх студентів. Майже 60 тисяч навчається лише у Польщі та в інших країнах. І чи повернуться вони до України? На сьогодні це досить сумнівна перспектива», – сказав Сергій Романюк.