Головна Новини Головні новини Майже 1200 учителів початкових класів успішно пройшли сертифікацію 2022 року

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Майже 1200 учителів початкових класів успішно пройшли сертифікацію 2022 року Друк
Понеділок, 05 грудень 2022 15:06

1 грудня 2022 року відбулося засідання комісії Державної служби якості освіти України для визначення порогового балу – кількості балів, мінімально достатньої для видачі сертифіката за результатами третього етапу сертифікації педагогічних працівників.

1171 учитель початкових класів успішно пройшов сертифікацію цьогоріч, набравши 122 і більше балів за результатами вивчення практичного досвіду роботи.

Максимальні 160 балів отримали 52 вчителя, з яких кожен третій – сертифікований учитель 2019 року, що свідчить про високий рівень підготовки, відповідальності учасників сертифікації всіх років та довіру до цієї процедури.

Навіть в умовах повномасштабної війни цього року на сертифікацію зареєструвалося 1984 учасники (при квоті 2500 осіб), з них 1855 взяли участь у незалежному тестуванні. До другого етапу сертифікації допущено 1335 учителів, з них 1326 успішно здійснили самооцінювання в інформаційно-аналітичній системі EvaluEd. 

Третій етап сертифікації – вивчення практичного досвіду роботи вчителів – проходив у дистанційному форматі.

Пороговий бал щороку визначається комісією, що утворюється Державною службою якості освіти України. До складу комісії, окрім працівників Служби, входять сертифіковані вчителі-практики, які є експертами водночас, наукові та науково-педагогічні працівники з-поміж розробників професійного стандарту вчителя.

 За матеріалами Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій