Головна Новини Головні новини Wi-Fi в укриттях закладів освіти

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Wi-Fi в укриттях закладів освіти Друк
Понеділок, 08 серпень 2022 13:35

Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для підключення до швидкісного Інтернету в укриттях від телеком-компаній.

Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Також згодом з’явиться дашборд, завдяки якому в реальному часі можна буде відстежувати отримані заявки.

Укриття в закладах освіти – основна вимога для очного навчання в умовах війни. Щоб знизити рівень стресу під час повітряної тривоги, потрібно забезпечити належні умови в укриттях. Наявність Інтернету є однією з них.

Один із пріоритетів Міністерства цифрової трансформації України – безперебійний Інтернет і зв’язок по всій Україні для роботи, спілкування та навчання. 

Наразі в Україні приблизно 30% навчальних закладів мають укриття, а від 1 вересня заклади готуються відкривати двері школярам.

Планується забезпечити укриття всіх шкіл, ліцеїв і гімназій швидкісним інтернетом до початку навчального року, для цього будуть залучені технічні компанії та українські інтернет-провайдери.

 

За матеріалами – МОН, Мінцифри