Головна Новини Головні новини Реєстр електронних лікарняних відновив роботу

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Реєстр електронних лікарняних відновив роботу Друк
Вівторок, 22 березень 2022 14:19

Фонд соціального страхування України повідомив, що Електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду України відновив свою роботу в повному обсязі.

Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до Фонду соцстраху на оплату.

Фонд соцстраху забезпечує фінансову та медико-соціальну підтримку для мільйонів українських працівників, вагітних жінок, потерпілих на виробництві та їх родин. 

В умовах воєнного стану фахівці Фонду соцстраху продовжують працювати для безперервного здійснення усіх виплат.

Оперативна інформація щодо оплати лікарняних і перерахування коштів безпосередньо на рахунки роботодавців оновлюється у телеграм-каналі Фонду соцстраху за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників.

Приміщення та будівлі деяких робочих органів Фонду соцстраху зруйновані внаслідок російської агресії. Тому окремі відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду соцстраху в областях та місті Києві наразі вимушено призупинили прийом відвідувачів та виконують роботу дистанційно. Однак більшість відділень продовжують роботу, є актуальний перелік і контакти відділень.

Також у Фонді повідомили, якщо роботодавець наразі призупинив роботу через бойові дії і не має можливості сформувати заяву-розрахунок за лікарняним, Фонд соцстраху нарахує допомогу напряму на вашу банківську картку чи спеціальний рахунок. Про те, куди варто звертатися в такому випадку та які документи необхідно подати, йдеться в посиланні Фонду.