Головна Новини Головні новини Профспілка розпочинає інформаційно-просвітницький проєкт для допомоги працюючим студентам

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілка розпочинає інформаційно-просвітницький проєкт для допомоги працюючим студентам Друк
Вівторок, 15 лютий 2022 14:30

Продуктивна зайнятість, гідна оплата, безпечні умови праці, баланс робочого часу й особистого життя – це ті життєві пріоритети, які є актуальними для молодої людини-студента. 

У часи пандемії сотні мільйонів людей залишилися без роботи, без коштів та можливості самореалізації або ж потерпають від порушення трудових прав внаслідок зміщення балансу життя. Що уже говорити про студента, який лише шукає своє перше робоче місце або підробіток.

Саме тому Міжнародна конфедерація профспілок обрала гаслом попереднього року: «Just jobs» – «Тільки робота». 

Освітянська профспілка не може стояти осторонь, коли питання стосується захисту трудових прав студентської молоді.

Не секрет, що сучасний студент часто змушений поєднувати здобуття освіти з роботою чи підробітком. На жаль, розмір стипендіального забезпечення не дозволяє молодим людям цілком присвятити себе навчанню. Але чи знають студенти свої трудові права? Чи захищені вони від утисків та дискримінації на своїй першій роботі. Чи розуміють, як себе захистити?

Для пошуку відповідей на ці питання, Профспілкою працівників освіти і науки України спільно з ГО «Інститут громадської освіти та праці» за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, було розроблено інформаційно-просвітницький проєкт «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці». ніціатива буде реалізовуватися впродовж 2022 року. 

Профспілка разом із партнерами планує провести низку заходів, серед яких – регіональні вебінари та тренінги, воркшопи, квізи, консультації та всеукраїнська конференція. Також, буде підготовлена та розповсюджена медійна продукція, яка допоможе працюючій молоді зрозуміти і запам’ятати механізми та алгоритми захисту своїх прав – відеоролики та плакати, пам'ятки, рекомендаційні замітки, бюлетені тощо.

Стартує проект у лютому цього року. До участі в заходах проєкту запрошуватимуться студенти, які поєднують здобуття освіти з роботою, а також профспілкові лідери та активісти з усіх регіонів України.