Головна Новини Головні новини Підписано Угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України та Держпраці

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Підписано Угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України та Держпраці Друк
Вівторок, 06 жовтень 2020 09:57

1 жовтня 2020 року у Будинку профспілок підписано Угоду між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці.

Сторони домовилися спільними зусиллями забезпечувати конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці.

Угода також має забезпечити дотримання роботодавцями прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.

В урочистій обстановці Угоду підписали Голова ФПУ Григорій Осовий і тимчасово виконуючий обов’язки Голови Держпраці Віталій Сажієнко.

У цьому документі ставиться за мету збільшення кількості та покращення якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці і фокусується увага на посиленні ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства.

Сторони посилюють діалог та співробітництво щодо забезпечення гідної праці, політики зайнятості, безпечних та здорових умов праці, соціального діалогу, соціального захисту, соціального залучення, гендерної рівності та недискримінації. Вони також спрямовують спільні зусилля на забезпечення безпечних умов праці, зокрема шляхом проведення навчання і тренінгів для посадових осіб Держпраці і представників профспілкових організацій, що входять до складу ФПУ, конференцій з цих питань, сприяння реалізації превентивних заходів, на упередження ризиків великих аварій та управління професійними ризиками.

«У нас спільні цілі, спільні завдання по захисту законних прав та інтересів працюючої людини, – наголосив після підписання документу Голова ФПУ Григорій Осовий. – Бо життя, безпека, здоров’я людей – це найвищі цінності, якими ми опікуємося спільно. Ви – з боку держави, ми – здійснюємо громадський контроль. Тому вже традиційно ми ефективно співпрацюємо на благо людей».

Зі свого боку Віталій Сажієнко зазначив, що Держпраці зацікавлена у поглибленні та підвищенні ефективності співпраці з Федерацією профспілок України і бачить в ФПУ надійного партнера у важливій справі забезпечення гідних та безпечних умов праці.