Головна Новини Головні новини Проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» розпочнеться 6 квітня

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» розпочнеться 6 квітня Друк
Четвер, 02 квітень 2020 16:45

У понеділок, 6 квітня 2020 року, для школярів 5-11 класів розпочинається проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» – в ефірах українських телеканалів проводитимуть уроки з основних предметів. Цю інформацію повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

За кожним класом буде закріплений один або декілька телеканалів. Розклад таких уроків з’явиться зовсім скоро. Також уроки будуть доступні у мережах Facebook та YouTube.

Відеоуроки від найкращих педагогів країни транслюватимуть на національних та регіональних телеканалах, щоб навіть ті діти, які не мають доступу до Інтернету, могли якісно навчатися впродовж карантину.

Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів 5-11 класів, де 40 педагогів із Києва на час карантину стали вчителями для всієї України. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки вкладатиметься 11 предметів.

Дистанційно школярі зможуть вивчати такі предмети: хімія, фізика, біологія, географія, українська мова та література, англійська мова, історія України та світу, алгебра, геометрія і навіть спортивні руханки. Їх оперативно знімають і монтують цими днями в Новопечерській школі. До зйомок долучились навіть деякі українські зірки, які сіли за шкільні парти у якості учнів.

Навчатися дистанційно школярі зможуть у Facebook та YouTube. Також уроки щоранку транслюватимуть українські телеканали, які долучилися до цієї важливої місії.

Канали, що транслюватимуть уроки: 
  • 5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»;

  • 6-й клас – ZOOM та NewsOne;

  • 7-й клас – ZIK;

  • 8-й клас – «Індиго» та УНІАН;

  • 9-й клас – «Рада» та UA: Культура;

  • 10-й клас – UA: Перший;

  • 11-й клас – М1.

Трансляція уроків відбуватиметься щодня, з понеділка до п’ятниці. Початок о 10-й ранку. 

«Закликаємо батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду. Власне, доєднатися до цього пізнавального контенту можна всією родиною. А тому – залишаємось вдома. Вчимося вдома», – наголосив Президент України.