Головна Новини Головні новини Вихідні у березні 2020

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Вихідні у березні 2020 Друк
Вівторок, 03 березень 2020 10:03

У перший місяць весни – березень – на українців очікує 21 робочий день. У календарі свят на 2020 рік, згідно з розпорядженням Мінсоцполітики, передбачено низку додаткових вихідних. Серед них передбачені вихідні, в тому числі і на свято Міжнародного жіночого дня.

Так, у березні 2020 року будуть 9 вихідних днів (субота і неділя) та одне державне свято – 8 березня.

Оскільки Міжнародний жіночий день припадає на неділю, вихідний день переноситься на понеділок. Отже, ми відпочиватимемо три дні поспіль – із 7 до 9 березня. 

Таким чином, у перший весняний місяць українці матимуть 10 вихідних днів. 


Довідково

У розпорядженні Мінсоцполітики вказано, що законодавство  встановлює скорочену тривалість робочого часу для окремих категорій працівників (учителів, лікарів та інших). Скорочена тривалість робочого часу може встановлюватися за рахунок власних коштів на підприємствах і в організаціях для жінок, які мають дітей віком до 14 років або дитину з особливими потребами.

Під час розрахунку балансу робочого часу слід мати на увазі, що напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на годину в разі п'ятиденного і шестиденного робочого тижня, а напередодні вихідних тривалість роботи у разі шестиденного робочого тижня не може перевищувати 5 годин.