Головна Новини Головні новини HandsOffUkraineUnions: підтримка від Інтернаціоналу освіти

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

HandsOffUkraineUnions: підтримка від Інтернаціоналу освіти Друк
Середа, 26 лютий 2020 14:39

Профспілки в Україні виступають проти реформи трудового законодавства, яка ставить під серйозну загрозу такі основні права працівників, як свобода асоціацій та колективні переговори. Небезпечні положення стосуються працівників та їх профспілок як в державному, так і в приватному секторах.

Профспілки громадського сектору в Україні закликають до колективних дій проти законопроекту про працю, низки нових правил, що підривають колективні переговори та соціальний діалог для працівників громадського сектору. Запропоноване законодавство було підготовлено за закритими дверима без консультацій з профспілками або організаціями роботодавців. Проект тексту був поданий до українського парламенту у грудні минулого року Кабінетом Міністрів України за процедурою, яка не відповідає національному законодавству, згідно з яким будь-які подібні зміни відбуваються лише після належних консультацій із соціальними партнерами.

Нові юридичні тексти є атакою на основні права та ігнорують міжнародні стандарти.

 

Міжнародна підтримка

Глобальні профспілки, Інтернаціонал освіти та інші галузеві організації, Міжнародна конфедерація профспілок (ITUC), Європейська конфедерація профспілок (ETUC) спільно засудили зусилля та дії українського уряду, що підривають права працівників. Вони закликали уряд відкликати текст закону та підтримати мобілізацію українських профспілок. На підтримку цих дій МКП та ЄКП направили делегацію в Україну 25-27 лютого.

Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти, наголосив: «Ми підтримуємо українські профспілки. Запропоновані зміни є атакою на права та захист працівників і неприпустимі. Вони підривають демократію та управління. Вони також порушують зобов'язання, які Україна взяла на себе в Угоді про асоціацію з Європейським Союзом та Угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою».