Головна Новини Головні новини Дослідження ЮНІСЕФ про кібербулінг

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Дослідження ЮНІСЕФ про кібербулінг Друк
Вівторок, 24 вересень 2019 09:50

Близько третини українських підлітків ставали жертвами цькування в інтернеті. Це дані опитування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), в якому взяли участь більше 170 тисяч людей від 13 до 24 років із 30 країн світу.

В Україні долучилися до опитування 6791 респондент через SMS та сервіси миттєвих повідомлень.

«В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття», – йдеться у звіті ЮНІСЕФ.

Більшість опитаних зазначають, що кібербулінг найбільш поширений у соціальних мережах, зокрема у Facebook, Instagram, Snapchat і Twitter.

Генрієтта Фор, виконавча директорка ЮНІСЕФ, наголошує, що варто враховувати – булінг не закінчується після навчання в школі, а у житті молоді трапляється і офлайн, і онлайн.

Більше половини українців, вважає, що вирішувати проблему кібербулінгу має молодь. Відповідальність на державні органи покладає кожен п’ятий підліток в Україні. Ще частина вважає, що необхідно залучати школу, а 12% проголосували за залучення інтернет-провайдерів.

За результатами опитування 59% повідомили, що знають про існування груп для школярів у мережі, де вони діляться інформацією про однокласників з метою цькування. 

alt