Головна Новини Головні новини Українські інновації вивчатиме Єврокомісія

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Українські інновації вивчатиме Єврокомісія Друк
Четвер, 04 липень 2019 08:40

Експерти Об’єднаного дослідницького центру Європейської комісії (JRC) проведуть дослідження української екосистеми трансферу технологій та інноваційної діяльності й нададуть рекомендації Уряду України. Про це йшлося під час зустрічі делегації JRC з представниками МОН, Мінекономрозвитку, Мінкультури, наукових установ, вищих закладів освіти, стартапів та бізнес-асоціацій.

Дослідження передбачає огляд політики в сфері трансферу технологій, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності 12 країн-сусідів Європейського Союзу. JRC здійснює його за допомогою зовнішніх експертів.

Дослідження відбудеться за 3 напрямами:

  • процеси передачі технологій та знань;

  • фінансові інструменти (зокрема, пільги);

  • розбудова інноваційних екосистем.

Для дослідження всіх 12 країн (Молдова, Грузія, Білорусь, Вірменія тощо) застосовується однакова методика. Такий підхід дозволить співставити результати країн-учасниць між собою.

«З огляду на те, що зв'язок між Європейським Союзом та Україною щодня посилюється, Україна є важливою частиною дослідження», – наголосив начальник сектору JRC Алессандро Фазіо.

За підсумками дослідження JRC представить публічний звіт, який описуватиме стан екосистеми трансферу технологій в Україні. Він також акцентуватиме увагу на тому, які механізми державної політики працюють, а які – ні, які потреби і складнощі виникають у вишів, наукових установ та представників бізнесу, надаватиме рекомендації Уряду щодо заходів для розбудови екосистеми трансферу технологій в Україні.

 

За матеріалами МОН