Головна Новини Головні новини Триває робота експертної групи з підготовки законопроекту про середню освіту до ІІ читання

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Триває робота експертної групи з підготовки законопроекту про середню освіту до ІІ читання Друк
Вівторок, 02 липень 2019 15:20

Уже другий тиждень триває робота експертної групи над підготовкою законопроекту реєстр. № 10204 «Про повну загальну середню освіту» до другого читання.

Щодня на засіданні учасники загострюють увагу на багатьох важливих питаннях, серед яких і оплата праці педагогів, вихователів, робочий час та педагогічне навантаження, права та обов’язки педпрацівників, педагогічної інтернатури, інклюзивне навчання, компроміс у мовному питанні щодо вивчення мов корінних народів та мов національних меншин, також найменування типів, установчих документів закладів загальної середньої освіти та багато інших.

Щоразу опрацьовується від 70 до понад 140 зауважень від народних депутатів, профспілок, громадськості.

Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у дискусіях, пропозиціях та доповненнях законопроекту беруть заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, завідувач юридичного відділу апарату ЦК Профспілки Сергій Курилкін, завідувачка відділу експертно-правової роботи апарату ЦК Профспілки Людмила Липець.

Усі члени експертної групи докладають максимум зусиль для якісної підготовки законопроекту до другого читання і вже 10 липня планується його розгляд на розширеному засіданні Комітету з питань науки і освіти.