Головна Новини Головні новини Профспілки – за соціальну і справедливу Україну

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілки – за соціальну і справедливу Україну Друк
Середа, 26 червень 2019 13:56

У центрі уваги нової демократичної коаліції, яка буде формуватися після парламентських виборів в Україні, має бути соціальне спрямування розвитку економіки. Соціальна справедливість повинна йти пліч-о-пліч з економічною конкурентоспроможністю.

Про це говориться у Зверненні  ФПУ до учасників виборчого процесу до Верховної Ради України та членів профспілок «За соціальну і справедливу Україну!», текст якого було озвучено 25 червня 2019 року на засіданні Президії ФПУ.

«Федерація профспілок України, яка представляє інтереси майже 5 мільйонів спілчан, виступає за розбудову України на засадах солідарності, єдності, рівності, соціальної справедливості та демократії, за стійке економічне зростання, повну зайнятість, якісні робочі місця, гідну оплату праці та справедливе прогресивне оподаткування, високоякісні громадське обслуговування, освіту та медицину, ефективне державне управління і місцеве самоврядування», – зазначається в документі.

ФПУ закликає усіх спілчан та громадян України прийти на виборчі дільниці та зробити свідомий вибір, віддавши свій голос партіям, які підтримують вимоги профспілок та здатні забезпечити краще майбутнє громадянам країни.

Президія Федерації профспілок України дала доручення керівництву ФПУ надіслати Звернення основним політичним силам – учасникам парламентських виборів, вивчити міжнародний досвід співпраці і лобіювання інтересів профспілок у парламентах Європи та надіслати членським організаціям для практичного використання, а також налагодити співпрацю з установами, інститутами та центрами, які займаються підготовкою та  експертизою законопроектів; підтримати ініціативу щодо прийняття окремого закону про лобізм законопроектів.

Під час засідання було також вирішено затвердити Дорожню карту заходів і дій з реалізації та виконання завдань, визначених постановою Ради ФПУ від 16.05.2019 № Р–5–2 «Про виклики і загрози профспілковому руху і завдання ФПУ, її членських організацій у сучасних умовах» та доручити керівництву ФПУ, всеукраїнських профспілок, територіальних профоб’єднань забезпечити виконання її заходів.

За матеріалами ФПУ