Головна Новини Головні новини Всеукраїнський семінар для дитячих шахових тренерів

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Всеукраїнський семінар для дитячих шахових тренерів Друк
Вівторок, 05 березень 2019 11:39

1-2 березня 2019 року у Дитячому позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Пуща-Водиця» відбувся Всеукраїнський семінар для дитячих шахових тренерів, співорганізатор якого став ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Тета семінару – підвищення рівня кваліфікації тренерів з шахів та отримання знань із правил шахової гри ФІДЕ, особливостей суддівства шахових змагань та ознайомлення з психологічними аспектами в роботі з дітьми.

Програмою заходу було передбачено ряд теоретичних та практичних блоків. Так, про правила шахової гри ФІДЕ та античитингові правила ФІДЕ розповів перший віце-президент Федерації шахів України, міжнародний арбітр, тренер ФІДЕ – Юрій Гнип.

Лекцію «Організація та підготовка шахових змагань» провів арбітр ФІДЕ, кандидат у майстри спорту Юрій Пепа. А про розв’язування шахових задач з дітьми учасники семінару поспілкувалися з тренером, кандидатом у майстри спорту Анатолієм Кабановим.

Під час семінару також були обговорені теми підготовки спортсменів-шахістів до турнірних змагань, практичної підготовки шахістів.

Зокрема, про підготовку шахістів молодших розрядів розповів міжнародний майстер, переможець різних міжнародних змагань – Валерій Гриньов.

Родзинкою навчання став сеанс одночасної гри з міжнародним гросмейстером Спартаком Височиним.

На завершення семінару учасники отримали не лише теоретичні та практичні знання, а пройшли тестову перевірку знань та отримали сертифікати, що засвідчують їх відповідний кваліфікаційний рівень.

alt