Головна Новини Головні новини На часі – організаційна робота та розвиток профспілкового руху

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

На часі – організаційна робота та розвиток профспілкового руху Друк
Вівторок, 26 лютий 2019 09:35

20-21 лютого 2019 року на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху, під головуванням В.О. Дудника – голови Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України, голови комісії та Є.М. Драп’ятого– заступника Голови ФПУ.

Участь у засіданні комісії узяв також І.І. Москаленко – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

На розгляд Комісії було винесено такі актуальні питання:

  • виклики та загрози профспілковому руху і завдання ФПУ, її членських організацій у сучасних умовах;

  • внесення змін до Статуту Федерації профспілок України щодо нових принципів формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії на виконання постанови VII З’їзду ФПУ від 24.03.2016 № 7з-7;

  • внесення змін до положень про нагороди і відзнаки ФПУ («Заслужений працівник профспілок України», «Профспілкова звитяга», «Профспілкова відзнака», «За розвиток соціального партнерства», Почесна грамота ФПУ, Подяка Голови ФПУ);

  • пропозиції щодо внесення змін до постанови Президії ФПУ від 13.12.2006 № П-8-8 «Про звітність членських організацій ФПУ»;

  • досвід роботи Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки по створенню галузевої первинної профспілкової організації в об’єднаній територіальній громаді.

Найбільше дискусій розгорілося серед для членів Комісії стосовно завдань профспілкових організацій у сучасних умовах, враховуючи низку загроз і викликів профспілковому руху та щодо змін Статуту ФПУ з новим порядком формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії.

Врешті члени Комісії змогли виробити спільне бачення з вирішення більшості актуальних питань профспілкового життя.

Доопрацьовані проекти постанов Ради ФПУ щодо загроз і викликів профспілкового руху та щодо змін Статуту ФПУ будуть внесені на розгляд Президії та Ради ФПУ.

Члени Комісії також ознайомилися із досвідом роботи Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, який презентувала голова – Т.А. Матвєєва, щодо створення галузевої первинної профспілкової організації в об’єднаній територіальній громаді. Далі відбулася зустріч із керівництвом та профспілковим активом Деснянської об’єднаної територіальної громади.

Комісія схвалила досвід роботи Чернігівської обласної організації Профспілки щодо реформування своїх профспілкових структур в умовах створення об’єднаних територіальних громад та рекомендувала його для розповсюдження. 


За матеріалами ФПУ
Фото – Навчально-методичний центр профспілок Чернігівської області