Головна Новини Головні новини До змін та нових викликів – готові!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

До змін та нових викликів – готові! Друк
П'ятниця, 22 лютий 2019 15:12

Сьогодні, 21 лютого 2019 року, завершився семінар голів профкомів осіб, які навчаються, закладів вищої освіти, що зібрав понад 60 учасників у багатьох куточків нашої країни.

Цьогоріч організатори заходу підсилили практичну частину навчання презентаціями та тренінгами щодо стратегії та перспектив розвитку студентських профспілкових організацій, їх звітно-виборчих кампаній, власних комунікативних компетенцій голів профкомів тощо.

Так, в один із блоків молодь обговорювала особливості стипендіального забезпечення. У складних питаннях їм допомагала розбиратися Ольга Гаращук (завідувач відділу вищої школи апарату ЦК Профспілки).

Ще одна секція була присвячена звітам і виборам у первинних профспілкових організаціях, де студенти разом із Володимиром Мироновим (завідувач організаційного відділу апарату ЦК Профспілки) з’ясовували спірні нюанси проведення виборів у студпрофкомах.

Значна частина уваги була приділена обговоренню проекту Типового положення про користування студентськими гуртожитками, де кожен із присутніх мав змогу надати свої пропозиції та долучитися до його вдосконалення та осучаснення. Далі над документом працюватиме робоча група, делегована учасниками наради до профільного міністерства.

Емоційно і цікаво пройшов кількагодинний тренінг із стресостійкості та ресурсності профспілкового лідера, який провела практикуючий психолог Ольга Денисова і налаштувала молодь на позитивне сприйняття світу і своєї ролі у ньому.

Завершенням заходу став дискусійний клуб «Я сучасний лідер», де представники ППОС закладів вищої освіти презентували свої доробки, напрацювання й обмінювалися досвідом організаційної та іміджевої роботи.

Відгуки учасників семінару

«Краща молодь – у профспілках. Знову переконалася у цьому. Профспілкова школа – потужний майданчик для обміну досвідом, обговорення актуальних проблем студентства та можливість висловити свою позицію і головне – бути почутими. Стипендіальне забезпечення та гуртожитки стали ТОП – темами, напрацьовані пропозиції будуть донесені до представників міністерства.

Цікаві тренінги дали можливість прокачати організаторські навички та ще більше об’єднали нашу велику і дружню профспілкову команду-родину.

Дякуємо Профспілці працівників освіти і науки України за такий цікавий і драйвовий захід. Поїхали працювати над новими профспілковими проектами».

Олена Угоднікова, Харків

«Дякую організаторам за чудовий семінар, а учасникам – за гарну компанію і змістовне спілкування!»

Віталій Оліфіренко, Черкаси


«Інформативність. Побачила, над чим потрібно попрацювати в плані саморозвитку і розвитку моєї команди.

Емоційність. Як завжди зарядилася позитивом і енергією, якою залюбки поділюся зі своїми студентами.

Душевність. Всі ніби одна велика родина!

І що найголовніше – спільна робота над вирішенням проблемних питань студентства».

Олена Граматович, Вінниця