Головна Новини Головні новини Суміщення посад проректора та доцента

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Суміщення посад проректора та доцента Друк
Середа, 20 лютий 2019 14:37

Відповідно до абзацу а) підпункту 3 пункту 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» доплати за суміщення професій (посад), тобто виконання працівником поряд з своєю основною роботою, додаткової роботи за іншою професією (посадою), не встановлюються керівникам навчальних закладів, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів навчальних закладів, установ освіти, їх заступникам.

Згідно з пунктом 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого  наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.1993 № 43, сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації.

Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.1993 № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» визначено, що тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. Оплата праці сумісників провадиться за фактично виконану роботу.

Усі працівники, крім основної роботи та роботи за сумісництвом, мають право виконувати в свій робочий час роботи, які не є сумісництвом, зокрема педагогічну  роботу з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік, що передбачено Переліком робіт, які не є сумісництвом.

Відтак, проректор закладу вищої освіти може працювати за сумісництвом на 0,5 штатної посади доцента та (або) вести викладацькі години в основний  робочий час обсягом не більше 240 годин на рік.