Головна Новини Головні новини Видатки Мінсоцполітики перерозподілили для виплати стипендії та допомоги

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Видатки Мінсоцполітики перерозподілили для виплати стипендії та допомоги Друк
Четвер, 13 грудень 2018 10:31

Уряд схвалив розпорядження про перерозподіл деяких видатків загального фонду держбюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2018 рік. Таке рішення ухвалене Кабінетом Міністрів України 12 грудня 2018 року.

Такий крок здійснено з метою:

– виплати у повному обсязі призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, у тому числі родинам, члени яких загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та учасникам антитерористичної операції з інвалідністю I та  II групи.

– забезпечення безпеки та покращення умов перебування відпочиваючих у санаторіях, сфери управління Мінсоцполітики;

– забезпечення виплати:

  • соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів;

  • матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби;

  • одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях;

  • забезпечити відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування, придбання ліків, виробів медичного призначення, протезів;

  • придбання високофункціонального реабілітаційного, діагностичного та лікувального обладнання, що дасть можливість клініці Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Зазначені заходи дозволять покращити соціальний захист найбільш вразливих категорій населення.

Перерозподіл у сумі 346,5 млн грн здійснено без залучення додаткових коштів у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству соціальної політики України на 2018 рік.

За матеріалами Мінсоцполітики