Головна Новини Головні новини Освітяни грають в шахи: стартували всеукраїнські змагання

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Освітяни грають в шахи: стартували всеукраїнські змагання Друк
П'ятниця, 02 березень 2018 10:09
У перший день весни – 1 березня 2018 року – у Києві розпочалися Всеукраїнські змагання з шахів серед працівників освіти – членів Профспілки працівників освіти і науки України. Захід проводиться в рамках Всеукраїнської спартакіади серед членів Профспілки, яка у цьому році охоплює такі види спорту, як шахи, настільний теніс, футзал та волейбол.

У заході беруть участь команди, делеговані оргланками Профспілки. Учасники команд – працівники шкіл, дошкільних, позашкільних, вищих навчальних закладів та установ галузі освіти, які є членами первинних профспілкових організацій Профспілки. Загалом – понад 80 осіб із 19 областей України.

Місцем проведення вже традиційно обрано Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Пуща-Водиця».

Церемонію відкриття змагань провели Любов Гарбаренко та Сергій Романюк – заступники голови Профспілки працівників освіти і науки України, Юрій Пепа – головний суддя змагань і члени Головної суддівської команди. Усі вони побажали учасникам успіхів та перемог. Адже шахи – це гра мудрих,  для тих, хто від природи володіє високим інтелектом, уміє концентрувати увагу та керується логікою.

Урочисту частину всеукраїнських змагань продовжив сеанс одночасної гри у шахи з міжнародним гросмейстером Спартаком Височиним, який грав одночасно на 20-ти дошках.

Змагатимуться освітяни до 3 березня, відповідно до Правил шахів ФІДЕ, затверджених 1.01.2018 р. (швидкі шахи) за регульованою командною швейцарською системою у 9 турів (командною коловою системою за меншої кількості команд) з контролем часу – 30 хвилин до кінця партії кожному учаснику. Команди-переможці змагань визначаються за сумою виграних.

Метою змагань є пропаганда здорового способу життя, залучення освітян до активної спортивної діяльності, сприяння їх інтелектуальному розвитку, підвищення трудової та творчої активності, розвитку фізичної культури та спорту в освітянському середовищі та організація змістовного відпочинку.