Головна Новини Головні новини Кожна десята школа України не має доступу до Інтернету

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Кожна десята школа України не має доступу до Інтернету Друк
Середа, 21 лютий 2018 10:06
1 255 середніх навчальних закладів країни не підключені до всесвітньої мережі. Це майже кожна десята школа. Про це у відповідь на запит інформаційного видання «Експрес-online» повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

«Станом на минулий рік до інтернету були підключенні 14 тисяч 472 з 15 тисяч 727 середньоосвітніх навчальних закладів країни, – повідомила Тетяна Голубова, начальниця управління з питань інформаційної політики та комунікацій міністерства. – Найбільше шкіл, які не мають доступу до глобальної мережі, розташовані у Тернопільській, Одеській та Івано-Франківській областях». Зокрема, у Тернопільській області досі не підключені до інтернету 11,4% навчальних закладів, а в Івано-Франківській – 13,7%.

Найгірша ситуація в Одеській області, тут доступу до глобальної мережі не мають 17% закладів середньої освіти, а це майже кожна п'ята школа області.  

За останні десять років до інтернету в Україні підключили 5 тисяч 382 заклади середньої освіти.

До слова, як повідомили в Міністерстві освіти і науки України, за цей самий період в Україні стало менше на 5 тисяч 242 школи. Частину з них закрили, решта перебуває на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.  

За інформацією «Експрес-online»