Головна Новини Головні новини Порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці Друк
Понеділок, 29 січень 2018 09:56
Наказом Міністерства освіти і науки України від 22.11.2017 № 1514 викладено у новій редакції Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

Це Положення встановлює порядок навчання та перевірки знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності працівників закладів освіти, установ, організацій та підприємств, що належать до сфери управління МОН, а також учнів, студентів, курсантів, слухачів, аспірантів закладів освіти.

Основні вимоги Положення – обов’язкові для виконання учасниками освітнього процесу та іншими працівниками установ та закладів.

Під час прийняття на роботу і в процесі роботи посадові особи та інші працівники установ та закладів освіти мають пройти інструктаж, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій та надзвичайних ситуацій відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15.

Посадові особи установ та закладів освіти, діяльність яких пов’язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу та періодично (один раз на три роки) мають пройти навчання і перевірку знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності за участю профспілок.