Головна Новини Головні новини Румунія: Федерація вільних профспілок освіти закликає політиків бути відповідальними

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Румунія: Федерація вільних профспілок освіти закликає політиків бути відповідальними Друк
Четвер, 25 січень 2018 10:37
16 січня 2018 року Федерація вільних профспілок освіти (FSLI), яка є членською організацією Європейського комітету профспілок освіти в Румунії, закликала чиновників румунського уряду виконати свій обов’язок і не зіштовхувати країну на шлях, що веде до економічної та соціальної нестабільності.

Федерація вільних профспілкових освіти вважає, що «громадяни Румунії не повинні стати заручниками внутрішніх політичних суперечок між партіями, що переслідують свої власні інтереси. Мільйони громадян країни заслужили поважного відношення за свій внесок у розвиток Румунії».

Профспілка працівників освіти сподівається на радикальні зміни в управлінні країною, які базуються на повазі до людей і турботі про потреби та тривоги тих, хто віддав політикам свої голоси.

«Нам потрібно, щоб галузями та секторами керували професіонали. Ми також вважаємо, що необхідна послідовність у реалізації запущених проектів, у всякому разі, в системі освіти. В 2018 році Румунія відмічає столітній ювілей «Великого об’єднання», зазначають у FSLI.

Європейський директор Сьюзан Флокен наголосила: «У січні 2019 року Румунія розпочне своє головування в Європейському Союзі, направляючи зусилля ЄС та його громадян на формування свого майбутнього та побудову більш сильного та згуртованого Європейського Союзу. На своєму саміті в Гетеборгу 17 листопада 2017 року керівники ЄС підкреслили, що освіта є найбільш ефективним вектором посилення Європейської самосвідомості. ЄКПО вірить, що для досягнення цієї мети румунська влада візьме до уваги вимоги профспілок освіти».